Категоризирани | Езера

Езера во Република Македонија.

Постирано на 02 мај 2010


ЕЗЕРА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

ТЕКТОНСКИ (КОТЛИНСКИ)

ОСТАНАТИ ПРИРОДНИ ЕЗЕРА

 • Урински езеро – Моклишкото Езеро
 • Крајбрежно – изворски езера – Езерото Острово

Мочуришни езера

 • Белчински Син Вир
 • Новоселски Вир 1
 • Новоселски Вир 2
 • Издеглавско Езеро
 • Катлановско Езеро
 • Стењско Езеро (Блато)

Пештерски езера во пештерите

 • Бела Вода
 • Макроец
 • Арамиско
 • Ѓоновица
 • Слатински Извор
 • Алилица

Леднички (Глацијални) езера

На Шар Планина

 • Боговинско Езеро
 • Црно Езеро
 • Голем Ѓол
 • Бело Езеро
 • Мал Ѓол
 • Кривошиско Езеро
 • Големо Деделбешко Езеро
 • Мало Деделбешко Езеро
 • Долно Доброшко Езеро
 • Горно Доброшко Езеро
 • Црн Ѓол
 • Горно Врачанско Езеро
 • Долно Врачанско Езеро
 • Мало Црно Езеро
 • Бозовачко Езеро
 • Вакувско Езеро
 • Прошевско Езеро
 • Караниколоско Езеро

На  планина Кораб

 • Корабско Езеро
 • Езеро мал Кораб
 • Езеро Бачилски Камен
 • Средно Езеро
 • Долно Езеро
 • Езеро Бабин Камен
 • Кобилино Поле 1
 • Кобилино Поле 2

На планината Дешат

 • Луков
 • Света Недела
 • Горното Езеро
 • Долното Езеро
 • Маруша

На планината Јабланица

 • Подгоречко Езеро
 • Вевчанско Езеро
 • Горно Лабунишко
 • Долно Лабунишко

На планината Пелистер

 • Големото Езеро
 • Малото Езеро

На планината Јакупица

 • Големото Салаковско Езеро
 • Малото Салаковско Езеро

Остави коментар

Коментарот ќе биде објавен откако ќе го одобри администраторот

Маркетинг

Recent Activity

Архива

Photo of the day

Link to Форум
Radovan Dobovjani ribolov na mrena 2.jpg

ЗИМСКА ПРОФЕСИОНАЛНА ЛИГА 2011.

ЗИМСКА ПРОФЕСИОНАЛНА ЛИГА 2011. НА СРК „РИБРАСКА ВИСТИНА“ ОД ОХРИД ВО 2 КОЛА , ЌЕ СЕ ОДРЖИ НА КАНАЛОТ СТУДЕНЧИШТА ВО ОХРИД . ПРВО КОЛО ВО ДЕКЕМВРИ, ВТОРО ВО КОЛО ЈАНУАРИ,

Календар на написи

април 2014
П В С Ч П С Н
« апр    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930